SOAL JAWAB ANNONA – VITAMIN C GENTLE CLEANSER

ANNONA VITAMIN C GENTLE CLEANSER
..
SOAL JAWAB ANNONA VITAMIN C GENTLE CLEANSER
..
Soalan dan jawapan copy paste Puan Ony sahaja. Ini bukan bermakna malas. Ini bagi mengelakkan kesilapan info. Hehe.
..
PERTAMA
Masalah heavy oily & acne skin, apakah bahan bahan utama dalam VCGC yang mungkin boleh membantu mengurangkan masalah tersebut?
🌸VITAMIN C dan orange essential oil – very powerful antioxidant. Ia boleh fight radikal bebas dan melindungi kulit dari ancaman luar yang merosakkan sel kulit dan sekaligus membantu sihatkan kulit secara semulajadi.
🌸ALOE VERA – soothing agent. Acne prone skin biasanya akan datang sekali pakej kulit mudah sensitif dan gatal.
🌸SKINBABY FORMULA – ia ada agen antiiflamasi di dalamnya iaitu Comfrey, yang boleh bantu control radang kulit. Radang kulit ialah kulit yang kemerahan akibat breakout.
🌸jika sedang breakout teruk, VCGC bukan opsyen yang tepat. Sebab VCGC ni formula yang lembut. Maka, anda perlukan pencuci muka yang ada antibacterial properties untuk bunuh jangkitan penyebab jerawat seperti pencuci muka yang mengandungi salicylic acid, glycolic acid atau lactic acid
..
KEDUA
Muka terlalu sensitif disebabkan hormon, boleh ke guna VCGC, kalau boleh, berapa kali sehari?
🌸Boleh. Skinbaby formula dalam VCGC memang sesuai untuk kulit sensitif. Tak kira ia sensitif pada apa pun. 2-3 kali sehari mengikut keperluan kulit.
..
KETIGA
Boleh cuci muka sekali dengan bahagian mata kan. Sebab dulu dulu takut sebab pedih mata. Tapi pakai VCGC tidak lagi
🌸Boleh InsyaAllah jika ia tak pedihkan mata dan kulit tak rasa kering dan pedih. formula VCGC tu memang dah lembut. Again, Skinbaby formula.
..
KEEMPAT
Macam mana kalau kulit jenis kering, guna kombo basic, VCGC membuatkan kulit rasa tegang?
🌸Yang ini kita perlu kaji balik sejarah kulit – apa produk yang pernah dan sedang pakai yang membuatkan kulit mudah tegang lepas cuci muka. Mungkin juga ada mana-mana bahan dalam VCGC yang membuatkan kulit tak sesuai.. wallahu’alam.
..
KELIMA
Selepas pakai vcgc dalam 2 atau 3 hari, ada naik jerawat pasir, adakah normal?
🌸Normal kalau ia cuma berlaku dalam masa lebih kurang 7 hari dan naik di tempat yang selalu naik jerawat. Ini dipanggil ‘purging’. Purging berlaku apabila kulit customer yang tak pernah pakai apa-apa produk yang ada bahan yang boleh percepatkan kitar sel kulit, dan apabila dia pakai mana-mana item VCS, di mana Vitamin C itu sendiri akan percepatkan proses pembaharuan sel kulit baru, justeru timbul jerawat pasir. Jerawat pasir ni akan hilang lepas beberapa hari penggunaan. Namun jika ia lebih dari 2 minggu, dan jadi breakout, ia tak normal. Perlu stop.
..
KEENAM
Macamana kalau terlebih pakai pencuci? Contoh setiap kali solat cuci muka?
🌸Cuci muka bila ada pakai mekap yang boleh halang air wuduk sahaja. Kalau tak pakai mekap, tak perlu guna pencuci muka semasa nak ambil wuduk. Cukup basuh dengan air biasa.
..
KETUJUH
Kenapa kulit boleh jadi kering selepas cuci dengan VCGC?
🌸Dalam VCGC, terdapat Comfrey untuk hasilkan formula Babyskin dan sakura extract sebgai anti-inflamasi. Bahan-bahan ini secara spesifiknya boleh digunakan oleh kulit sensitif. Malah kandungan EPO di dalamnya juga boleh bantu kekalkan lembapan pada kulit. Namun begitu, jika kulit tetap rasa kering lepas cuci muka dengan VCGC, kemungkinan ialah :
1. Overcleanse. Samaada guna dalam kuantiti banyak atau terlebih kekerapan mencuci muka.
2. Tak pakai pelembap lepas cuci muka atau kuantiti/kekerapan apply pelembap tak cukup.
3. Kulit memang tak sesuai.
..
KELAPAN
Masalah jerawat halus di rahang dan semakin merebak ke pipi. Jerawat naik sudah sebulan dan masih aktif.
🌸Kalau jerawat naik dan sedang aktif merebak, VCGC tidak cukup kuat untuk membunuh kuman jerawat. Kembali ke soalan PERTAMA, VCGC adalah gentle cleanser.. Jadi untuk kes di atas, anda perlukan cleanser spesifically yang ada bahan untuk control acnes dan ada antibacterial properties untuk bunuh bakteria.
..
Cukup menjawab persoalan bagi Vitamin C Gentle Cleanser? Ada soalan lain? Boleh whatsapp MJemah okay
..
Im a consultant. NOT merely a seller 🙂
..
♥️
MJ (bukan mak jemah biasa)
www.mjovial.com/annona
wasap.my/60129311699
#mJovialPromo
#teamvcsakl #starqueen
#LEGASIANNONA
#NowOpenForDropship
#VCSAnnonaSelayang
#VCSAnnonaPetalingJaya
#VCSAnnonaBatuCaves
#VCSAnnonaGombak
#VCSAnnonaKepong
#DropshipAnnona
#DaftarAgentAnnona