Edible Landscape – Jambu Mawar

Pokok pelik memang best untuk dieksperimentkan. Tapi pokok ni katanya besar. Tak boleh tanam pasu. Mana kita nak letak dia ni ya.
.
Pokok yang papaMi semai dari biji benih. Dah membesar dengan jayanya. Ada 2 pokok. Mama tak tau nak tanam mana sebab tak ada ruang dah.
.
Disebabkan itu, akan tanam 1 je kot. Ada 1 lagi available. Ada yang berminat nak tanam? Janji ada tanah luas. Takut dalam pasu dia terencat.
.
Jambu mawar ni wangi. Kelawar suka. Maryam pun suka 😛 semoga membesar dengan jayanya. Lagi beberapa tahun berbuah InsyaAllah.
.
Misi meneruskan pembelaan pokok eksotik. Yang ni belum saya update lagi. Tunggu~ sambil tu nak check jap, biji benih buah peach hari tu berjaya tak bercambah. Kalau berjaya baru kita update ye 😂
.
❤️
MJ @momma_a.z
#petani_moden
www.mjovial.com